SCRIPTICS

Extranet

PRESS RELEASES

24.9.2021
Food

Wipakin puupohjaista Woodly®-materiaalia sisältävä muovikalvo käyttöön HK® Maakarit- ja Kariniemen® -grillimakkaroiden pakkauksissa

feature

HKScan etenee kohti hiilineutraalisuustavoitettaan ja vähentää fossiilisista raaka-aineista valmistetun muovin käyttöä Wipakin uuden puupohjaista Woodly®-materiaalia sisältävän pakkauskalvon avulla.
HK Maakarit -artesaanigrillimakkarat ja Kariniemen-grillimakkarat pakataan pakkauksiin, joissa on käytetty Wipakin puupohjaista Woodly®-materiaalia sisältävää muovia. HKScanissa pyritään jatkuvasti tehostamaan materiaalien käyttöä tuotepakkauksissa sekä kartoittamaan ympäristöystävällisempiä materiaaleja. Hiilineutraalin Woodly®-komponentin avulla HKScan vähentää valmiin pakkauskalvon hiilidioksidipäästöjä noin 50 prosentilla verrattuna perinteisiin muovipakkauksiin. Puupohjaista muovia sisältävä uusi pakkaus lajitellaan muovina.
 

 

“Wipakin uudet pakkausinnovaatiot perustuvat muoviraaka-aineen käytön vähentämiseen, kierrätettävyyteen sekä uusiutuvien raaka-aineiden kuten Woodly® hyödyntämiseen. Haluamme tukea asiakkaitamme kuten HKScan vastaamaan kuluttajien elintarviketeollisuudelle asettamiin ympäristövaikutuksia koskeviin odotuksiin.” kertoo Wipakilla projektista vastaava tuotepäällikkö, Mikko Meriluoto. ”Yhdessä kumppaniemme kuten HKScan ja Woodly kanssa meidän on mahdollista luoda jopa kokonaan hiilineutraaleja elintarvikepakkausratkaisuja.

 

 

Lisätietoja: Mikko Meriluoto, tuotepäällikkö, Wipak, mikko.meriluoto@wipak.com 050 5916684
Nina Tillaeus, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Wipak, nina.tillaeus@wipak.com 040 7711211
www.wipak.com

 

 

Wipak kehittää ja valmistaa innovatiivisia ja laadukkaita pakkausratkaisuja elintarvikkeille ja sairaalatarvikkeille. Yhtiön strategiana on olla maailman ensimmäinen hiilineutraali joustopakkauksien valmistaja vuoteen 2025 mennessä. Wipak kuuluu perheomisteiseen Wihuri-konserniin. Wihuri on monipuolinen suomalainen monialayritys, jolla on yli 120-vuotinen historia. Nykyään Wihuri-konsernilla on 5 200 työntekijää ja toimintaa 30 maassa. Wihuri on yksi maailman johtavista elintarvike- ja sairaalatarviketeollisuuden ja terveydenhoidon pakkausmateriaalien ja -ratkaisujen tuottajista Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. Wihurin pakkausdivisioonaan kuuluu kaksi kansainvälistä brändiä: WIPAK Euroopassa ja Aasiassa sekä WINPAK Pohjois-Amerikassa.

 

HKScan tekee elämästä maistuvampaa – tänään ja huomenna. Yhtiön strateginen tavoite on kasvaa monipuoliseksi ruokataloksi. Vastuullisesti tuotetut ja herkulliset tuotteet ovat osa kuluttajien moninaisia ruokahetkiä arjessa ja juhlassa. HKScanin noin 7000 ammattilaista tekee paikallisesti tuotettua ruokaa yli sadan vuoden kokemuksella. HKScanissa vastuullisuus on konkreettisia tekoja koko ruokaketjussa ja jatkuvaa parantamista. Yhtiö on asettanut tavoitteeksi hiilineutraalin ruokaketjun maatiloilta kuluttajille vuoden 2040 loppuun mennessä osana Zero Carbon -hanketta. HKScanin kotimarkkinoita ovat Suomi, Ruotsi, Baltia ja Tanska. HKScanin liikevaihto vuonna 2020 oli lähes 1,8 miljardia euroa.

Woodly Oy on suomalainen materiaaliteknologiaa kehittävä yhtiö, jonka kaupallinen tuote on uudenlainen puuselluloosaan perustuva muovi – Woodly®. Tuotteena Woodly on granulaattimuotoinen muovirae, jota käytetään muoviteollisuuden raaka-aineena. Ominaisuuksiltaan Woodly® vastaa tavanomaisia fossiilisia muoveja, mutta on hiilineutraali ja kierrätettävä. Woodly®-materiaalia voidaan turvallisesti käyttää myös elintarvikkeiden pakkaamiseen ja siitä voidaan valmistaa pakkausten lisäksi tuotteita myös muihin käyttötarkoituksiin. Woodly Oy ei itse valmista materiaalilaatuja tai lopputuotteita, vaan kaikki valmistus tapahtuu teollisten partnereiden kautta.

Share this post:

Follow us on

Contact Us contactUs

How we work